Cursussen

22 oktober 2017 06:37

Cursussen in het najaar van 2016
Spelpeilverbetering PBC

PBC organiseert op drie woensdagavonden in november een zgn opfriscursus basisbridge.
Deze cursus is bedoeld voor spelers in de C- en D lijn welke behoefte hebben hun biedsysteem te toetsen en ingeslepen fouten te corrigeren.
Klaas Munneke zal deze cursus weer geven en we vragen voor de drie avonden in totaal ?10. Cursusdagen zijn op de woensdagavonden 16, 23 en 30 november .

bullet Op de eerste avond wordt aandacht besteed aan het herbieden (door de openaar, door de antwoordende hand, het reverse bieden en de vierde kleur).

bullet De tweede avond gaat in op biedverlopen waar ook de tegenpartij biedt (volgbiedingen, informatiedoublet, volg 1sa, negatief doublet en uitnemen).

bullet Op de derde avond worden de onderwerpen van de eerste twee avonden afgerond en wordt uitkomen en signaleren behandeld.

Opgeven op de clubavond of per email bij Klaas Munneke of Pieter Hilferink.

Spelpeilverbetering district Delft

Ook het district organiseert diverse cursussen van ieder 3 middagen of avonden:

bullet Voor clubbridgers die een extra stapje willen zetten (op maandagmiddag in Delft)

bullet Voor 1ste klassers en hoofdklassers (drie woensdagavonden in Pijnacker door Jos van Kan)

bullet Toptraining (drie woensdagavonden in Delft door meesterklasser Danny Molenaar).

Deze cursussen zijn wat duurder, maar als leden van PBC meedoen betaalt de club 50%. Meer informatie over deze cursussen op de website van het district.

Cursus voor startende bridgers

In 2014 heeft PBC een cyclus aan cursussen gegeven aan beginnende bridgers. Zie Startersnridge.
Voorlopig ligt het in de bedoeling om dit in september 2017 opnieuw te doen.